18 Mart Şehitler Günü

18 Mart Şehitler Günü

18 Mart Şehitler Günü'müzde, okulumuzdaki etkinliklerde Çanakkale gazilerimiz ve şehitlerimiz başta olmak üzere, vatanımız için canını ortaya koyan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi andık.

23.03.2022 164

Milletimiz 1. Dünya Savaşı'nda, Çanakkale'de bir destan yazmıştır. Zayıflamış Osmanlı Devleti'ni ortadan kaldırmayı planlayan devletler, Çanakkale Boğazı'nı rahatça geçerek İstanbul'u işgal edebileceklerini düşündüler. Çok uğraştılar ancak, kahraman mehmetçiğimiz 18 Mart 1915 günü düşmana Çanakkale Boğazı'nın geçilemeyeceğini gösterdi.

Bunun üzerine Çanakkale'yi karadan geçebileceğini düşünen düşmana kahraman mehmetçiğimiz yine dur dedi. Dünya tarihinin en büyük dehalarından Mustafa Kemal ATATÜRK, zekası ve kabiliyeti ile destan yazdı, adını dünya tarihine kazıdı.

Dünya tarihinin gördüğü en çetin savaşlardan biri olan Çanakkale'de, gerektiğinde Seyit Onbaşı'mız 276 kiloluk top mermisini tek başına sırtladı, yeri geldi Yahya Çavuş ve 63 askeri binlerce kişiyi durdurdu, gerektiğinde 57 alay mermisiz, süngüyle hücum etti. Yine de ezdirmedi vatan toprağını düşman ayakları altında. Mustafa Kemal ATATÜRK'ün dehasıyla ve kahraman Mehmetçiğimizin eşi görülmemiş cesareti ile, bir milletin geleceği kurtuldu.

Başta Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK, Çanakkale Savaşı'nda canını ortaya koyan tüm askerlerimiz olmak üzere, tüm gazilerimizi, şehitlerimizi saygıyla anıyor, ruhlarının şad olmasını temenni ediyoruz.

 23-03-202223-03-2022