12 Mart İstiklal Marşı'mızın Kabul Edilişi

12 Mart İstiklal Marşı'mızın kabul edilişinin yıl dönümünü kutladık.

13.03.2023 95

Okulumuzda düzenlenen program ile öğrenci ve öğretmenlerimiz İstiklal Marşı'mızın kabulünün yıldönümünü kutladı ve İstiklal Marşı'mızın yazarı, büyük şair Mehmet Akif ERSOY'u andı. Ülkemizin bağımsızlığını kazanmak için verdiği mücadelenin en çetin günlerinde azmimizi tüm düyaya haykıran, mücadelemize güç veren, büyük şair Mehmet Akif ERSOY'un eseri İstiklal Marşımız, o günden bu güne bağımsızlığımızın en büyük sembollerinden olmuştur. Ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü için başta Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, geçmişten günümüze canlarını ortaya koyan şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Şairimizin de dediği gibi "Allah bir daha bu millete istiklal marşı yazdırmasın."

13-03-202313-03-202313-03-202313-03-2023